Maďarský výměnný program

V pondělí 15. dubna jsme zahájili „maďarský týden“ na SGV. Přijeli k nám na výměnný pobyt nadšení studenti z gymnázia v Miškolci, kde jsme v září tohoto školního roku taktéž strávili týden.

Společný program jsme zahájili hrou akční aktivity, abychom tzv. prolomili možné počáteční ledy. Nechyběla ani zábavná forma poznávání školy a jejích prostor. Druhý den ráno jsme vyrazili na výlet za poznáním města Olomouce. Po oddechové jízdě vlakem jsme šli objevovat krásy a památky města. Samozřejmě jsme nezapomněli ani na rozchod a volný čas strávený většinou z nás v obchodním centru Šantovka. Po porovnání jedinečných módních kousků Česka a Maďarska jsme zakončili náš výlet hezky akčně. A to při plížení, běhání a střílení svých kamarádů v Laser aréně. Plni dojmů a zážitků jsme se vraceli zpět k různým již individuálním plánům, které jsme si pro svého maďarského kamaráda připravili.  

Ve středu ráno jsme se všichni potkali ve škole na Velehradě, kde začalo poznávání tohoto poutního místa. Naše první zastavení bylo v bazilice, která vyvolala u mnoha z nás velký údiv. Poté jsme se přesunuli na Modrou, kde jsme navštívili Skanzen a plnili různé úkoly, které nás provázely během prohlídky. Další zastávkou byla Živá voda, kde jsme si užili také spoustu zážitků. Po návratu do školy jsme se sešli na obědě a prezentovali jsme splněné úkoly.  Poté už jsme jen běželi na autobus do Hradiště, kde začal náš volný program. Jelikož byli naši hosté velmi aktivní, rozdělili jsme se na dvě skupiny s odlišným programem. Jedna půlka šla do aquaparku a druhá na bowling. Výměnný pobyt jsme zakončili vynikající večeří. Pak už jsme se rozprchli do domovů, protože jsme museli ráno brzy vstávat. Ráno jsme se všichni rozloučili na nádraží a pak už jsme spěchali do školy. 

Díky tomuto úžasnému pobytu jsme zažili mnoho nezapomenutelných okamžiků, které si budeme navždy pamatovat. Seznámili jsme se s novými lidmi a mnozí z nás dokonce překonali svou jazykovou bariéru. Za tento skvělý zážitek chceme upřímně poděkovat. 

Klárka Sklenská 3.A, Barča Hřebíčková 3.B