Matematický klokan má své vítěze

Březen je nejenom měsícem knihy, ale také již několik let měsícem, kdy se koná soutěž Matematický klokan. Nejinak tomu bylo i letos.

A tak se 22.3.2024 sešlo 33 zájemců o matematiku (21 z prvního a druhého ročníku, 12 ze třetího a čtvrtého ročníku), aby poměřili své matematické schopnosti při řešení úloh, které si pro ně letos organizátoři soutěže nachystali. V nižší kategorii JUNIOR doskákal, či lépe dolétl,  na první místo Jindřich Hloušek, který získal 110 bodů ze 120 možných. S velkou ztrátou ho na druhém místě doprovodila na stupně vítězů Barbora Šišláková  s 81 body a Petra Hroudná s 80 body. Pro úplnost dodejme, že Jindřich a Barbora jsou žáky 1.B a Petra je žákyní 2.B. V kategorii STUDENT se na první místo usadil Alexandr Cigoš (3.A) s 57 body, následovaný Annou Šrámkovou (3.B) s 56 body a na třetím místě zkompletoval vítěznou trojici této kategorie na SGV Mikuláš Jan Krajtl (3.A) s 55 body.

Všem zapojeným žákům děkujeme za účast a za to, že dobrovolně strávili několik, doufáme příjemných, minut s matematikou.

                                                                                                                             Kolektiv vyučujících matematiky