Velehradští debatéři a rozhodčí v České Třebové

V pátek 22.3. vyrazily naše dva debatérské týmy na 3. turnaj Debatní ligy. Na poslední turnaj sezony jsme vyslali silné zastoupení našeho klubu a ve čtvrtek před odjezdem jsme si dokonce udělali pořádnou zahřívačku na jedno z témat.

Do České Třebové se vydal tým Quis interrogabat ve složení Julča Maňáková, Šimon Černý a Miki Kroča. HOESenky delegovaly Marky Lužovou, Vojtu Gajdůška, Ondru Koutného a Vaška Preče. Debatovaly se teze o vlivu Číny na svět, legalizaci obchodu s lidskými orgány a o postoji společnosti k válečným hrdinům. K turnaji jsme přispěli i rozhodčími z naší školy – rozhodovala tam Markétka Ambrozková, která působila již na 3. turnaji, a aktuální studentka SGV, Agi Dufková, která jela jako stínová rozhodčí. Agáta je zatím rozhodčí „v záběhu“, ale věřte, že příští rok ji budeme vídat na ligových turnajích čím dál častěji.

Na tomto turnaji se uskutečnila i valná hromada debatních klubů, kde se hlasovalo o budoucnosti Asociace. Klub PONTO z Velehradu na ní zastupovala Agi Dufková, podpořená Markétkou Ambrozkovou.

Debatérům a rozhodčím děkujeme za účast na turnaji a gratulujeme týmům k úspěchům a výhrám v debatách. Hodně hlasitě chceme pogratulovat Ondrovi Koutnému! Stal se držitelem bronzového debatního odznaku za trénování týmu a úspěchy v turnajích.

Agáta Dufková, DK PONTO