Třeťáci poznávali krásy adventní Vídně

Dne 12. 12. 2022 se skupina padesáti studentů třetího ročníku našeho gymnázia vydala autobusem na poznávací zájezd do Vídně.

První zastávka, která nás čekala v hlavním městě našich jižních sousedů, byla návštěva zámku Schönbrunn a jeho zámeckých zahrad. Zde jsme se rozdělili do dvou skupin, kdy první skupina 16 zájemců šla na komentovanou prohlídku samotného zámku a druhá skupina si šla prohlédnout krásu zámeckého parku v zimním období, umocněnou padajícím sněhem.

Poté jsme se přesunuli do samotného středu Vídně, kde jsme se opět rozdělili do skupin, ve kterých jsme navštívili různá muzea a historické památky. Za zmínku stojí Naturhistorisches (přírodovědné) Museum, palácový komplex Hofburg, Kapucínskou hrobku, Albertinum či chrám sv. Štěpána a v neposlední řadě také adventní trhy před radnicí města, ale i před ostatními významnými památkami města. Někteří studenti využili ledovou plochu ve vyzdobeném parku u radnice a zabruslili si.

I když nám počasí moc nepřálo – po celou dobu foukal silný vítr, který vháněl sněhové vločky do našich tváří, náš jednodenní poznávací zájezd jsme si užili a načerpali jsme řadu nových informací.

Ing. Veronika Hurábová