Sbor SGV rozzářil adventní setkání v Olomouci

V pondělí 12. prosince se pěvecký sbor SGV v počtu 41 zpěváků vydal autobusem do Olomouce na adventní setkání významných hostů s otcem arcibiskupem Janem Graubnerem.

Setkání se pravidelně účastní nejvýznamnější představitelé společenského, politického, podnikatelského, akademického a neziskového sektoru naší země s akcentem na oblast olomoucké arcidiecéze.

Tuto prestižní akci každoročně pořádá Arcibiskupství olomoucké  jako malé, avšak pravdivé zamyšlení nad smyslem a půvabem adventní doby. Zároveň má toto setkání benefiční rozměr  – je to příležitost k obdarování nejen sebe samých, ale především lidí potřebných. V letošním roce poputuje šek s vybranou částkou 600 000 Kč do nadačního fondu Adiuvare – na podporu studia dětí z vícečetných a sociálně znevýhodněných rodin.

Náš sbor měl tu čest doprovodit toto setkání svým zpěvem, kdy přednesl skladby od Hamiltona Gregory, Williama Byrda, Matta Mahera, Johna Ruttera a Erika Lunda s texty o Pánu Ježíši, Panně Marii, prodchnuté také pohledy na svět kolem nás: svět plný zázraků, přírody, každodenních darů a lásky. Na závěr zazněla společná skladba Irmy Močnika – Nech ten chrám, kdy jsme zpívali spolu se skupinou Opera trio v refrénu text: Lebo Pán je živý, žije v nás. Po tomto nezapomenutelném zážitku už následovala jen cesta domů a příprava na další den s očekáváním, čím nás mile překvapí.

Filip Macek