Francouzština? Má to smysl.

Opět po roce jsme využili možnosti navštívit Francouzské centrum Univerzity Palackého v Olomouci (https://www.facebook.com/francouzskecentrumolomouc/) a zúčastnili se zde skvělého workshopu.

V první části jsme se dozvěděli spoustu informací o studiu francouzštiny, zjistili jsme také, kde všude se dá využít, jaké jsou možnosti dalšího uplatnění na trhu práce. A pak už jsme si mohli vyzkoušet, jak na tom s jazykem jsme, když jsme tvořili a hráli nejrůznější scénky, kahoot a taky “bojovku” po prostorách katedry romanistiky. Setkali jsme se s “opravdovým Francouzem” a dokonce si s ním povídali a rozuměli si. To bylo super. Moc děkujeme za milé přijetí a těšíme se na viděnou třeba na festivalu Bonjour Omlomouc.

Návštěvou Francouzského centra ale naše páteční exkurze neskončila. Po workshopu jsme se přesunuli i do Univerzitní knihovny, kde pro nás byla připravena prohlídka i možnost malého odpočinku 🙂

Na závěr dne jsme ještě nahlédli na tradiční olomoucké vánoční trhy. Počasí nám sice moc nepřálo, ale cíl cesty byl určitě splněn. Francouzština prostě má smysl.

À bientôt!

Eva Petruchová