První zprávy ze Skotska

Naše skupina se vydala do Skotska. Členové skupiny se skládají ze skoro celé 2.A, pár členů 3.A a B a jedné žačky ze 2.B.

Dále s námi jel pan ředitel, paní učitelka Zuntová a hlavně pan učitel Kletvik. Celým dobrodružstvím nás provází paní Lenka.

Cesta, která nás stála 15 hodin autobusem, se zakončila v hlavním městě Nizozemska, Amsterdamu, kde jsme mohli vidět krásy tohoto historického města a zahrát si hru dědeček měnil až vyměnil. Tahle hra spočívala ve výměnách sáčku cukru za co nejcennější předmět. Měnili jsme způsobem tázání lidí na ulici a právě následným vymeněním toho, co jsme zrovna získali předešlou směnou. Bylo to velmi zábavné a většina z nás určitě vystoupila ze své komfortní zóny a poznala tak mnoho zajímavých lidí z různých kultur.

Po konci této výpravy jsme se nalodili na trajekt bez komplikací. Ubytovali jsme se v malinkých kajutách a začala se naše dlouhá sedmnáctihodinová plavba do městečka s názvem New Castle v Anglii. Jelikož měl trajekt neuvěřitelných 12 pater, měli jsme mnoho možností se na palubě zabavit, ale pan učitel Kletvik nezahálel a kdyby jsme se náhodou nudili, dostali jsme další úkol – najít na palubě člověka, který žije co nejdále od Amsterdamu. Seznámili jsme se s lidmi po celém světě, od Edinburghu až po Filipíny. Avšak hned jak jsme měli možnost splnit tento úkol, dostali jsme další. Pan učitel nám rozdal neplatné papírové libry a naším zadáním bylo je vyměnit za platné. Po vylodění jsme se opět sešli v autobuse a navštívili jsme další historické i technické divy okolí. Kolem 7. hodiny večerní jsme se začali připravovat na seznámení s rodinami, u kterých budeme přebývat tento zájezd. No a nakonec nás již čekala večeře u našich hostitelů a odpočinek před naším dalším dobrodružstvím.

Klára Sklenská, 2.A