Otevřený turnaj Debatního poháru v Kroměříži 10.-12.6.

Po cykláku, po Slovensku a Slovinsku zamířili debatéři ještě na víkend do Kroměříže.

Naši kolegové z Debatního klubu Arcibiskupského gymnázia se totiž ujali organizace posledního otevřeného turnaje Debatního poháru a my jsme je museli svou účastí rozhodně podpořit. Nebylo úplně jednoduché sestavit družstvo, které by po týdenním sportovním zápřahu zvládlo ještě debatní víkend. Přesto se podařilo a díky obětavosti Martina, Agáty, Markéty a Jirky mohly naše HOESenky vystoupit během pátku, soboty a neděle v pěti debatách.

Podle svědků akce byl v Kroměříži připraven i bohatý doprovodný program. Kdo chtěl, mohl se zúčastnit Noci kostelů, která procházela Ágéčkem (bílá chodba v obrazové příloze spojuje kostel sv. Mořice, Arcibiskupské gymnázium a zámek). Dobrodružné povahy čekal scavenger hunt. Vítězný tým (vyhrál tým rozhodčích) dokázal za dvě hodiny splnit všech 20 úkolů, mezi nimiž byla například koupel v Moravě, fotka na místě určeném souřadnicemi (kroměřížský popravčí vrch Barbořina), pořízení videozáznamu běhu člena týmu okolo Velkého náměstí. A kdo chtěl, ten mohl relaxovat ve studentském baru AG, vyrazit si na procházku do podzámecké zahrady, nebo si dát šlofíka na pokoji. Poslední se určitě hodilo našim, kteří byli dost unavení po sportovním týdnu.

Podle očitých svědků byla atmosféra fajn, i když během víkendu nastalo i jedno velké loučení: týmy obou gymnázií, AG i SGV, opouštějí letošní maturanti. My jsme jako poděkování za spolupráci věnovali Anežce a Kristýně z AG trička PONTO. Nejenom tento dárek, ale i milá slova Marki Ambrozkové, která jim trička předávala, nastolily tu správnou rozlučkovou atmosféru. A pak už jenom zmrzka s kamarády a alou domů. Pro tentokrát je po debatě – bez debat.

-RosA-