StojanDrama v Odrách

Jakožto tvůrčí a nekonvenční umělci jsme se minulé úterý, tj. 22. března 2022, vydali odpremiérovat naši prvotinu – StojanDrama.

Mám pocit, že u některých předem neozkoušených projektů často panuje nervozita nad tím, co se podaří či co nebude fungovat. To u nás byla cesta do malebných Oder pohodová. 😌Brzká cesta autem s otcem našeho tvoření – panem Kletvíkem byla velmi veselá, ale nebyla bez nástrah: Neodolatelný Max Raabe (pozn. autora – německý hudební interpret: https://youtu.be/WXM54QmIK0o) vs. projížďka Přerova a jeho atributů. Po příjezdu následovalo uložení veškerých propriet do šatny 4×2 metry, která nám patřila až do konce programu společně s dalšími účinkujícími.

Po úspěšné dopolední premiéře jsme si poslechli přítomné porotkyně a pak vychutnali oběd. Další hravou částí programu byl divadelní workshop vedený členkou ostravského improvizačního divadla ODVAZ, Janou Vozárikovou (http://www.odvaz.eu). Třešničkou našeho programu bylo bravurní Divadlo Víti Marčíka přicházející od jižních Čech, hrané v prostorách kostela sv. Bartoloměje (https://www.vitamarcik.cz).

Bylo to úterý opravdu slunné a přineslo nám hodně ovoce v podobě ocenění a připomínek odborné poroty, ale taky jsme si odvezli hodně vzpomínek a myšlenek do budoucna. Stojan umí, ať se vám to líbí nebo ne, motivovat a spojovat!

Lucie Kreisingerová, 3.B