Přírodovědná exkurze

Psal se den pátek 4.6. 2021 a my (třídy 1.A a 1.B) jsme se vypravili na přírodovědnou exkurzi, kterou pořádal pan učitel Hruboš, pan učitel Stodůlka a paní učitelka Halová.

Vyjeli jsme kolem osmi hodin ráno a na místo jsme se autobusem dostali až teprve kolem deváté. Naše očekávání toho, že toto bude jen klidná procházka po lese s nějakým tím poznáváním rostlin se rychle změnilo poté, co nám pan učitel Hruboš rozdal 10stránkový pracovní list, ke kterému dodal komentář, že ho budeme muset vyplňovat v průběhu celé trasy a že prý se na konci trasy bude známkovat. S radostí v srdci a s úsměvem na tváři jsme teda vykročili pravou nohou za dobrodružstvím tohoto pracovního listu. Celá exkurze byla rozdělena na dvě trasy a každá tato trasa měla v listu kolem sedmi otázek. Další úsměvné zjištění bylo to, že se na poslední straně skrýval seznam o 25 rostlinách, které bychom měli v průběhu cesty sbírat na herbář, který se ke konci měsíce bude známkovat.

Každopádně: naše první trasa se táhla po silnici skrz nádherný, zelený les, který nám dělal mohutný stín s příjemnou chladnu atmosférou. Naše druhá trasa vedla přes pole, louky a další taková místa, kde není skoro žádný stín. Nutno uznat, že i ty ale byly krásné a nádherné. Naše trasy vyvrcholily na Rovné hoře a odtud jsme už následně šli na nádraží, odkud jsme poté všichni odjížděli domů. Konec.

Exkurze se mi líbila a určitě bych jel na další, která jako tato zabrala všechny naše školní hodiny.

Václav Kapsa, 1.B


V pátek 4. 6. 2021 se žáci prvního ročníku vypravili na přírodovědnou exkurzi kolem přírodní rezervace Rovná hora nedaleko Pašovic. Na místo nás dovezl autobus a poté jsme šli pěšky až do Hradčovic. Celkem jsme ušli přes 10 kilometrů. Cestou jsme plnili různé úkoly ohledně nejrůznějších rostlin a ptáků. Také jsme sbírali rostliny do svých herbářů, které budeme dále zpracovávat. Doprovod nám dělal pan učitel Hruboš, Stodůlka, paní učitelka Halová a také fenka pana učitele Stodůlky Keira, která měla z pohybu v tak velké „smečce“ upřímnou radost. Z Hradčovic jsme jeli vlakem do Uherského Hradiště, kde naše exkurze končila. Všem se nám to moc líbilo, i přestože nás cesta dost unavila.

Anička Motyčková, 1.A