SGV má nové auto!

Po dlouhém čekání a šetření se konečně rozrostla naše flotila školních aut o další devítimístnou dodávku, tentokrát Toyotu Proace 2,0 D.

Došlo k naplnění našich představ a potřeb, kdy máme k dispozici dva devítimístné a jeden sedmimístný automobil. To škole umožňuje realizovat široké spektrum aktivit, skupina přepravovaných může mít až 25 osob. Hned od prvního okamžiku je nová Toyota v plném zápřahu a hned v tomto týdnu absolvuje tři výjezdy – Ostrava, Odry a Nízké Tatry.

Již asi není tajemstvím, že tento vůz nezůstane osamocený a zhruba za tři týdny škola obdrží ještě jeden – stejný – ten nahradí Renault Traffic, který nám devět let sloužil. (Tímto také avizuji, že škola bude tento starý vůz prodávat. Pokud o něj náhodou máte zájem, pak mě co nejdříve kontaktujte.)

Ještě něco málo o našem novém autu/autech – jeden z mnoha důvodů pro výběr a nákup vozů byla skutečnost, že na trhu se takřka vytratila kategorie dodávek bez zapojení elektrického pohonu – Toyota je poslední s nabídkou čistě dieselového motoru. Současně nám Toyota byla jako jediná ochotná poskytnout značnou slevu. Současně avizovala, že tato výrazná podpora bude končit. Rozhodli jsme se navíc pro verzi s automatickou převodovkou a posílenou klimatizací – každé sedadlo má svůj regulovatelný výdech. Jedná se celkově o mnohem modernější konstrukci s lepší aktivní i pasivní bezpečností pro celou posádku.

Věřím, že společně s našimi žáky najedeme mnoho kilometrů bez nehod.

Michal Hegr