Konverzační soutěž v ruském jazyce

Ve středu 28. února proběhlo školní kolo konverzační soutěže v ruském jazyce.

Bylo nás celkem deset, sešli jsme se a začali jsme stylově – pohoštěním. Otestovali jsme různé pochutiny z brněnského obchůdku při restauraci Samovar, vyhodnotili chuťovou úroveň toho, co se napeklo, a pak jsme se už dali do povídání v ruštině.

První kolo proběhlo ve skupinkách, ze kterých vzešli tři semifinalisté. Vlastně semifinalistky. Ty pak předvedly sólový výstup na vylosované téma a my jsme jim nakonec přidělovali body v podobě srdcí. Výsledky ústního kola však nebyly koncem soutěžení.

Další kolo, ve kterém jsme prověřovali schopnost dobře rozumět ruskému mluvenému a psanému projevu, následovalo ve čtvrtek, přímo v hodině ruského jazyka – všechny finalistky byly z jedné třídy. Společně se soutěžícími si poslech mohli vyzkoušet i jejich spolužáci.

Po vyhodnocení všech částí soutěže jsme získali konečné pořadí. A teď virbl! Na druhém až třetím místě se umístily Emma Šuranská a Eva Jurčíková. A ještě jednou virrrrrrrrrrbl… První místo patří Ester Hegrové!

Všem, kdo se zúčastnili školního kola konverzační soutěže v ruském jazyce, blahopřejeme. Jste skvělí, že se nespokojíte jen s přítomností v hodinách. A naší vítězce Ester budeme držet palce, aby se dobře cítila i v krajském kole této soutěže ve Vsetíně.  

-RosA-