Debate League – anglicky v Brně

Naši debatéři se nenudili ani o jarních prázdninách. V pátek 23. února se vydali na třetí turnaj Debate League, který se pořádal v Brně.

Tříčlenný tým se skládal z Vojty Gajdůška, Terky Bůžkové a Agáty Dufkové. Náš tým debatoval na témata jako omezení vlivu Číny na svět, výhody a nevýhody hormonální antikoncepce a známkování na základních a středních školách. Jednalo se o poslední anglický turnaj sezóny, a tak jsme se v přípravě nešetřili. „Prepovali“ jsme i během turnaje a seděli nad svými materiály dlouho do noci. Ovšem i tak jsme byli během tří debatních dnů plní energie a mohli jsme si turnaj s ostatními debatéry užít. Z turnaje jsme si odvezli spoustu informací ohledně probíraných tezí a snad i lepší angličtinu, než se kterou jsme přijeli.

Účastníkům anglického turnaje v Brně předáváme vzkaz od vedení klubu: „Chceme poděkovat týmu, našim debatérům, kteří si v době jarních prázdniny našli čas a chuť jet debatovat a reprezentovat náš klub!“

Do konce sezóny nás čeká ještě jeden turnaj české debatní ligy a závěrečný „open“, na které se velmi těšíme. V domácím prostředí, přímo u nás na SGV, se uskuteční Stojanův pohár, na kterém přivítáme moravské debatní kluby.

Agáta Dufková, DK PONTO