Cesta do Prahy za Mediálním dnem na VOŠP

Na konci listopadu měla osmičlenná skupinka studentů SGV v doprovodu pana ředitele příležitost aktivně se zúčastnit Mediálního dne na Vyšší odborné škole publicistiky v Praze.

Naše skvělé dobrodružství začalo u školního auta před budovou školy. Zpočátku jsme měli obavy, že se vůbec nedostaneme dál, protože nám zamrzly dveře vozu a nemohli jsme se dostat dovnitř. Nakonec jsme však tuto překážku překonali a vyrazili směrem do Prahy. Během cesty jsme začali pociťovat obrovský hlad, a tak jsme se rozhodli udělat si zastávku na jídlo. Po necelých čtyřech hodinách jsme dorazili do cíle a mohli jsme se vydat na prohlídku Vyšší odborné školy publicistiky. Po prohlídce jsme si užili večerní procházku po Praze.

Následující ráno jsme vstali velmi brzy, abychom stihli zahájení Mediálního dne. Po zjištění, jaké je letošní téma – Hranice – jsme se rozdělili do dvou skupin. Jeden tým se vydal natáčet a tvořit samostatně, zatímco druhý se připojil k vysokoškolským studentům a pomáhal jim při jejich tvůrčím procesu. Během dne jsme načerpali mnoho nových zkušeností s tím, jak správně uchopit téma, aby bylo co nejvíce zajímavé a originální v daném žánru, který jsme si vylosovali. Dále jsme zjistili, jak funguje natáčení celé reportáže v terénu a jak se správně videa stříhají. Večer v Rock Café proběhlo promítání všech reportáží, které se všem velmi povedly, mezi nimi byla i skupinka z našeho gymnázia, která obdržela velký potlesk od publika.

Po skvěle stráveném dnu jsme se konečně vydali na cestu k domovu. Celý pobyt v Praze byl pro nás krásně stráveným časem a přinesl nám mnoho nových zážitků a kamarádů. Proto moc děkujeme VOŠP za tuto novou zkušenost.

Klára Sklenská a Alexandr Cigoš