Sbor SGV rozzářil adventní setkání v Olomouci

V pondělí 4. prosince pěvecký sbor SGV vystoupil na adventním setkání významných hostů v Arcibiskupském paláci.

Setkání se účastní nejvýznamnější představitelé společenského, politického, podnikatelského, akademického a neziskového sektoru naší země s akcentem na oblast olomoucké arcidiecéze.

Tuto prestižní akci pořádá Arcibiskupství olomoucké vždy na začátku doby adventní. Náš sbor má každoročně tu čest doprovodit toto setkání svým zpěvem, což je pro něj jedinečná příležitost, ale také závazek ke kvalitnímu výkonu. Ani tentokrát naši zpěváci nezklamali a jejich vystoupení udělalo na přítomné hosty velký dojem. Přednesli celkem pět skladeb: Svjatýj Bóže (sv. Jan Chrysostomos), Ave Maria (Jacob Arcadelt), De colores (arr. František Macek), Soudce všeho světa (J. A. Komenský) a Dona nobis pacem (Sonja Poorman).

Kromě pěveckého sboru na advetním setkání vystoupil Spirituál kvartet (skupina přímo navazující na legendární československou folkovou kapelu Spirituál kvintet). Vyvrcholením podvečera pak bylo společné vystpoupení obou těles s písní V jeslích dítě spinká. Celý koncert byl odměměn bouřlivým potleskem, což bylo pro účinkující tou největší odměnou. Těšíme se na další letošní adventní vystoupení našeho sboru – ve Strání (19.12.) a v Pustiměři (21.12.). Přijďte si nás poslechnout!

Barbora Hegrová

Michal Hegr

Filip Macek