Naše pouť z Velehradu až na Svatý Hostýn

Ve středu 27.9. se na čtyřicet žáků, zaměstnanců, rodičů a přátel školy vydalo na třídenní pěší pouť z Velehradu na Sv. Hostýn.

Chtěli jsme si tak připomenout osobnost arcibiskupa A. C. Stojana (29.9.2023 uplynulo 100 let od jeho úmrtí), a jít v jeho stopách. Naše putování začalo společnou modlitbou u hrobu A. C. Stojana ve velehradské bazilice. Poté jme vyrazili přes Modrou, Jankovice a Halenkovice až do Napajedel (celkem cca 20 km), kde jsme přenocovali v místní Sokolovně. Ráno nás čekala druhá, nejdelší etapa našeho putování, trasa přes Zlín a Štípu v délce cca 40 km. Jejím cílem byla obec Kašava, kde jsme měli na místní ZŠ zajištěn nocleh. Poslední den jsme ušli posledních 15 km, kdy jsme přes obec Držková dorazili přímo do cíle – na Sv. Hostýn. Celé putování jsme zakončili mší svatou v bazilice Nanebevzetí Panny Marie.

Strávili jsme tři náročné, ale úžasné dny, které pro mnohé z nás byly první zkušeností s pěší poutí. Byla to neuvěřitelná duchovní a fyzická výzva, ale stálo to za to. Společně jsme prošli krásnými krajinami naší země a prožili nezapomenutelné chvíle.

Děkujeme všem, kteří se k nám přidali, a všem, kteří nám poskytli podporu na této cestě. Těšíme se na další společné dobrodružství!

B. Hegrová, L. Petrucha