Debatéři rozhodčími – nová zkušenost pro členy DK Ponto

Čtveřice debatérů z našeho klubu se stala rozhodčími na turnaji v debatování pro žáky víceletých gymnázií na Debatiádě ve Šlapanicích, který se konal v poslední květnový čtvrtek.

Agáta Dufková, Benedikta Kočí, Miky Kroča a Ondra Koutný získali nové perspektivy, vnímání debaty z pohledu rozhodčích a setkali se s nadšenými mladými debatéry.

Benedikta Kočí uvedla: „Rozhodování bylo dostatečně objektivní, protože vždycky rozhodovali tři lidé.“ Tým rozhodčích se totiž skládal ze tří členů, což zajišťovalo vyváženost a férovost rozhodování.

Naši rozhodčí posuzovali celkem čtyři debaty a bylo pro ně velmi povzbudivé, když viděli, že se úroveň debat postupně zvyšuje, a to i díky tomu, že si soutěžící berou k srdci jejich připomínky. Naši debatéři tak v roli rozhodčích získali cenné poznatky, které budou mít vliv i na jejich vlastní debatní schopnosti. Organizátoři debatiády ocenili jejich přístup: „Rozhodčí z Velehradu byli skvělí – byli pedagogičtí, empatičtí, milí a vytvořili příjemnou atmosféru.“

Tato zkušenost ukázala členům našeho debatního klubu nové perspektivy a posílila jejich schopnosti rozhodování a objektivního posuzování argumentů v debatě. Jsme hrdí na jejich úspěch a věříme, že se tato zkušenost stane přínosem pro jejich další debatní aktivity.

Agáta Dufková – DK PONTO
(text byl napsán s využitím AI)