Exkurze ve firmách Continental Barum a Fatra Napajedla

Dne 13. 4. 2022 jsme v rámci dne ve firmách navštívili dvě firmy v našem okolí. Jednalo se o Continental Barum s.r.o. a Fatru Napajedla. V obou firmách jsme byli velmi přívětivě přijati.

V průběhu exkurze jsme měli možnost nahlédnout do výroby pneumatik společnosti Continental Barum s.r.o. Průvodci nám podrobně vysvětlili celý proces výroby a ukázali nám nejmodernější technologie používané v této oblasti. Také jsme mohli vidět testy a kontroly, kterým musí být každý výrobek podroben, aby splňoval nejvyšší standardy kvality. Bylo to fascinující a poučné zároveň.

Poté jsme pokračovali do firmy Fatra Napajedla, která se specializuje na výrobu plastových fólií a podlahových krytin. Průvodci nás opět provedli jednotlivými závody a ukázali nám fázi výroby. Zajímavé bylo sledovat, jak se suroviny přetavují v hotové produkty, které mají široké využití v různých oblastech.

Celkově byla exkurze velmi zajímavá a poučná. Chtěli bychom poděkovat oběma firmám za to, že nám umožnily nahlédnout do světa moderního průmyslu a ukázat nám, jak se vyrábí výrobky, které používáme denně.

Studenti 2. ročníku