Third tournament of the Debate League

O víkendu 24.-26. 2. náš debatní klub opět vyrazil na ligový turnaj. Šlo o třetí turnaj Debatní ligy v angličtině, premiérově v Brně.

Naše týmy How About Yes v obsazení Martin Šálek, Anežka Chudíková, Jan Juřík a Vojta Grebík a How About No v sestavě Agáta Dufková, Mikuláš Just, Ondra Koutný a Terka Bůžková debatovaly v pěti debatách na jedno připravené a tři nepřipravená témata.

Poprali jsme se s plánovou tezí The Czech Republic should enact a tax reform, na kterou jsme se připravovali v předstihu doma, ale přesto nás zdatní soupeři během debat ještě o mnohém přiučili.  Získali jsme také další zkušenosti, co se týče debatování, a zároveň jsme se mohli pokusit posunout naši úroveň angličtiny. Teze, které byly zadány až v Brně, se týkaly vědy, vězeňství a voleb.  

V čase mimo debaty jsme se seznamovali s dalšími týmy (na turnaji jich bylo dvacet), a tentokrát je i obohacovali slováckým folklorem. Přijeli jsme totiž do Brna vybaveni hudebními nástroji a zásobou lidových písniček.

Naše dojmy z turnaje shrnuje Martin Šálek: „Pozitivní bylo, že soutěž probíhala na stejném místě, kde bylo i ubytování. Atmosféra na turnaji byla velmi příjemná. Sice nejsme spokojeni se svým výsledkem, ale ceníme si načerpaných zkušenosti a nových přátelství.“

Děkujeme všem debatérům, kteří se zúčastnili, a těšíme se na další turnaj, který bude pro změnu v češtině a proběhne v březnu v Hradci Králové!  

Agáta Dufková, DK Ponto