Školní bál 2022

V pátek 3.6.2022 se na Velehradě konal školní bál Stojanova gymnázia. Tato událost se uskutečnila v prostorech školy a pořadateli se stali žáci třetího ročníku společně se členy Společenství přátel SGV.

Akce se pořádala pravidelně každý rok v lednu. V roce 2021 byl bál kvůli protiepidemickým opatřením zrušen a roku 2022 se termín konání přesunul právě na 3. červen. Díky netradičnímu datu se organizátorům otevřela spousta nových možností. Téma bálu se neslo v duchu Snu noci svatojánské.

S každým dalším ročníkem bálu roste počet účastníků. Letošní účast byla opravdu hojná, jelikož bál navštívilo více jak 700 lidí. Pro hosty, kteří začali přicházet okolo sedmé hodiny večerní, byl připraven opravdu dokonale promyšlený program. Ten se odehrával nejen v sálech školy, ale i na Rajském dvoře, což byla jedna z výhod bálu konaného na jaře. Velký podíl na příjemné atmosféře měla skupinka studentek, jež se postarala o kouzelnou výzdobu všech prostor.

Ve 20.00 moderátoři oficiálně zahájili bál a následovalo předtančení v podání studentů třetího ročníku. Ve Slovanském sále hrála k poslechu hudební skupina BrodBand a v přestávkách se ujali slova moderátoři. V jídelně se o hedubní doprovod postarala skupina M&Men’s. Na fanoušky folkloru čekala ve sklepě cimbálová muzika Hlaholica. V Zimním sále se o zábavu postaral DJ. Kdo potřeboval chvíli mírného odpočinku a zklidnění, našel útočiště v kavárně, která se nacházela na chodbě před třídami a kabinety. Děvčata z kavárny upekla výborné moučníky a postarala se o přípravu kávy a různých limonád. Hladoví a žízniví návštěvníci bálu se dále mohli občerstvit ve sklepě i školním klubu. Během celého večera mohli účastníci volit krále a královnu bálu z řad studentů třetího ročníku. Tento titul obdrželi Eva Tomčalová ze 3.A a Ladislav Kolaja ze 3.B. Když odbila půlnoc, proběhlo vtipně připravené překvapení, taneční vystoupení, které všem jistě zvedlo náladu. Kolem druhé hodiny ranní byl bál oficiálně ukončen.

Z ohlasů návštěvníků lze usoudit, že se bál povedl a všem se moc líbil. Hosté si povedený večer rozhodně náramně užili.

Kristina Mičulková 3.B

Kompletní FOTOGALERIE