Scavenger Hunt česko-slovinský

Zadání znělo jasně: připravit společnou hodinu angličtiny se slovinskými studenty. Zjistili jsme počet budoucích hostů a připravili originální soutěž pro smíšené týmy.

Přišel den D a hodina H a společných 45 minut bylo tady. Příběh, na základě kterého se týmy rozběhly po škole a do jejího okolí plnit úkoly, byl vpravdě strašidelný: pod bazilikou jsou tajemné chodby plné duchů, kteří hledají svůj klid. Můžete jim pomoci tím, že se pokusíte splnit co nejvíce ze zadaných úkolů. Brrrrr!

Každá skupina dostala pěkně šťavnatý, tedy ovocný název (Lemons, Cherries…), a také odkaz na seznam úkolů; všichni si pak načetli QR kód, díky kterému mohli průběžně posílat důkazy o jejich plnění na padlet. Týmy se pohybovaly v okolí školy a na obrazovce ve třídě se postupně objevovaly fotografie a videa, které týmy posílaly, takže ve stanovenou dobu, 30 minut po startu soutěže, už jsme znali vítěze. A co myslíte, kdo vyhrál? Mezinárodní česko-slovinský tým! :o) Jeden z pěti, které se soutěže zúčastnily. ;о)

Vyhlášení výsledků ukázalo, že nikdo nezůstal škodným – sladké ceny a dárky, připomínající naši školu, byly připraveny pro každého. Pravda, jen slovinská část vítězného týmu se bude pyšnit bílým tričkem s logem SGV. Možná vás v něm přivítají, až se s nimi zase setkáte, tentokrát ve Slovinsku.   

-RosА-