Pomáháme Ukrajině

24. února 2022 je datum, které se dozajista vryje do paměti každého z nás jako den, kdy započala invaze ruských vojsk do samostatného demokratického státu Ukrajina, která odstartovala válku jen stovky kilometrů od českých hranic.

Stovky tisíc Ukrajinců už byly nuceny opustit zemi, další přečkávají v úkrytech schovaní před ruskými bombami, tisíce jich právě teď nasazují život při obraně své vlasti.

Celá situace nás vybízí pomáhat, jak jen je v našich silách a možnostech, po celé Evropě vznikají finanční i materiální sbírky a ani Stojanovo gymnázium nechtělo zůstávat nečinně pozadu. Vše odstartovalo již ve čtvrtek společnou modlitbou za Ukrajinu, pokračovalo úterním vyvěšením ukrajinské vlajky ve vestibulu školy. Několik studentů na domově mládeže se také pustilo do vyrábění žluto-modrých stužek v barvách ukrajinské vlajky, které se během velkých přestávek v tomto týdnu prodávaly ve vestibulu školy. Výtěžek z prodeje poputuje na konto organizace Člověk v tísni. Tím naše aktivita na podporu Ukrajiny ale určitě nekončí:

Příští týden bude i nadále probíhat sbírka prostřednictvím prodeje stužek v ukrajinských barvách o velkých přestávkách ve vestibulu, a abyste zůstali v obraze o dalším dění, sledujte i nadále web, Facebook i Instagram školy, protože Ukrajina bude naši pomoc potřebovat i v následujících týdnech a měsících… Stůjme za Ukrajinou a vyjadřujeme nesouhlas s agresí ruského diktátora!

                                                                                                       Studenti Stojanova gymnázia, Velehrad