Bál Sezóny

Drazí čtenáři,

již nějaká chvíle uplynula od slavnostního večera na Stojanově gymnáziu, kdy i z nejvzdálenějších koutů světa přijeli cizinci a urození mládenci, aby vdavekchtivým slečnám dopřáli společnost nejen během večera, ale doufajíc po zbytek života. Ano, milí čtenáři, mluvím o Bále Sezóny, který se tentokrát nesl v duchu Bridgertonových, totiž dechberoucích sálů, okouzlující hudby a banketu, z něhož zrak jen přecházel.

Žáci třetího ročníko, smím-li si, drazí čtenáři, tato slova dovolit, veškeré své volné chvíle trávili často nelehkými přípravami, ale snaha se nakonec vždy vyplácí, jelikož v průběhu noci nebylo k vidění než usměvavé tváře. Bohatě vyzdobené místnosti, výběr pochutin v kavárně, hudbu a taneční doprovod, ale i nepočitatelné množství darů, to vše si pro letošní taneční sezónu, možnost debutanstkých schůzek a zejména pro vás připravili třeťáci.

Přesto, že slavnostní noc přinesla růže a možná i pár svatebních pozvánek, vše jednou končí, a proto je, drazí čtenáři, pisatelčinou povinností sdělit, že velkolepá taneční sezóna nastane opět až v následujícím roce. Tento dostatek času tedy, dosud nezadané debutantky, využijte moudře, nechejte si ušít dobře padnoucí šat, pořiďte blýskavější perly a zdokonalte taneční kroky, jelikož rok uteče a mládenci budou opět k mání, a tentokrát snad i vaši.

Vaše drahá

Lady Whistledownová