Druháci navštívili adventní Vídeň

Dne 7. prosince se skupina žáků SGV vydala vlakem na výlet do Vídně. Byli to právě žáci německého jazyka z druhého ročníku, protože nejlépe se lze naučit nový jazyk praxí.

Náš výlet po hlavním městě Rakouska nezačínal nikde jinde než na vlakovém nádraží, odkud jsme šli pěšky poznávat krásy Vídně. I když jsme byli všichni ohromeni zajímavou architekturou a celkovou stavbou Vídně, zamířili jsme prvně za jasným cílem, a tím bylo zábavné muzeum Time Travel. Toto muzeum bylo skutečně dechberoucí, neboť nebylo jako běžné muzeum; bylo velice interaktivní. Sem tam na nás promlouvaly postavy z minulosti, občas začalo sněžit, a najednou jsme se ocitli v atomovém bunkru, na vlastní kůži jsme zažili, jaké to asi je, když probíhá bombardování, když na vás promlouvá František Ferdinand I., Marie Terezie nebo Sisi.

Ale co by to bylo za výlet do vánoční Vídně, aniž bychom dostali příležitost podívat se na vánoční trhy a nádherně zdobené ulice metropole. Sotva jsme opustili muzeum, začal se před námi rozprostírat vánoční trh, a byl to šok za šokem. Mnozí z nás se ještě nestihli vzpamatovat z muzea, a najednou jsme procházeli davem lidí na vánočním trhu, který, jak jsme očekávali, byl úplně úžasný.

I přesto, že Vídeň je krásná i přes den, její noční verze je ještě o něco kouzelnější, a o Vánocích to platí dvojnásob. Vraceli jsme se na vlakové nádraží v podvečerních hodinách a obdivovali krásně nasvícenou Vídeň. Cestou vlakem zpět jsme si znovu prohlíželi fotografie a vzpomínali na vše, co jsme ten den prožili. Také jsme pro vás natočili videa, tak se podívejte.                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Ondra Koutný, 2.B