Víkendové lyžování v Tatrách

Ačkoli u nás doma už jaro klepe na dveře, nadšení lyžaři z SGV o posledním březnovém víkendu vyrazili do Tater, aby si na závěr lyžařské sezóny užili poslední zimní radovánky.

Navzdory nepříznivé předpovědi počasí nás překvapil krásný prosluněný víkend. Sobotu jsme strávili v Tatranské Lomnici – tam nás čekalo typické jarní lyžování (sníh na sjezdovkách byl už dosti těžký a mokrý), takže jsme si dali hodně do těla. Po celodenním výkonu jsme se odměnili návštěvou pizzerie a zamířili jsme relaxovat na ubytování. Následující den jsme se přesunuli do největšího slovenského ski areálu Jasná v Nízkých Tatrách. Tady byly lyžařské podmínky velmi dobré, a tak jsme se mohli během celodenní lyžovačky patřičně vyřádit. Testovali jsme různé sjezdovky a kochali jsme se úchvatnými výhledy ze samotného  vrcholu Chopku (2024 m n. m.).

Na zpáteční cestě snad všichni kromě řidičů spali a není divu – náš víkend na horách byl velmi intenzivní. Domů jsme šťastně dorazili kolem deváté hodiny večerní, plní dojmů a obohacení o spoustu zážitků.

Barbora Hegrová