Pojďme na pivo…vědecky

„Tak co, jdem na jedno?“ zní většinou otázka po vyučování mezi spolužáky, ale napadlo nás někdy, jak se vůbec to jedno pivo dostane na svět?

A právě proto jsme požádali pana docenta Saleka z UTB, aby nám o pivu řekl něco víc.

Přednáška začala otázkou: „Máte rádi pivo?“ a pokračovala přes samotné suroviny, které jsou potřeba, přes technologický postup přípravy jednotlivých surovin až po jejich vaření, smíchání a skončilo to u piva. Dozvěděli jsme se něco málo o novelizovaném označování piva z roku 2018, které rozdělilo piva na ležáky, silná a plná piva. Dále nám pan docent představil studii, ve které si kladli za cíl zjistit, ve kterém obalu vydrží pivo nejdéle čerstvé, nebo lépe řečeno „čerstvé jako z pivovaru“.

Přednáška se nám velice líbila, nejen kvůli tématu, ale hlavně zajímavostmi, které se týkali samotné výroby nebo uchovávání v jednotlivých typech obalů. V rámci semináře se již těšíme na další přednášku!

Patrik Zderčík, 3.A