Přátelské utkání ve volejbale s AGKM

Tento příběh začíná kolem čtvrté hodiny odpolední, kdy se schází trenér se svými svěřenci a fanynkou a následně nastupují do vozu, kterým se vydají na asi třicetikilometrovou cestu do Kroměříže, aby zde přátelsky změřili síly s volejbalisty zdejšího gymnázia.

Na místo dorazí před pátou hodinou odpolední, a tak zastihnou tělocvičnu, kde se později setkají tváří v tvář se svými oponenty, ve stavu středověké přestřelky, tedy v době právě probíhající lukostřelby, avšak po převlečení do školních dresů a návratu na herní plochu je již vše přichystáno pro to, aby zde reprezentanti naší školy mohli předvést špičkové sportovní výsledky. A tak po krátkém rozcvičení a focení nastává hodina H, tedy začíná první set. V tomto setu naši reprezentanti bohužel neuspěli, ale s o to větší odvahou a vervou se vrhli do setu druhého i setů po něm následujících.

Byl to náročný zápas, vítězství v setech se postupně přelévalo ze strany na stranu a před posledním setem se stav zastavil na skóre 3:3. Atmosféra zhoustla tak, že by se dala krájet a naši volejbalisté nastoupili do posledního setu, který měl rozhodnout o vítězi celého utkání. Boj to byl lítý, ale našim se v posledním setu nakonec podařilo udolat domácí, a odnést si tak výhru 4:3 na sety. Výhra byla dokonce sladší, nežli následná odměna v podobě bonboniéry a oplatků.

Poté se výprava cca o půl osmé večerní v pořádku vrátila na Velehrad a všichni účastníci se vydali vydatně odpočívat po tak náročném výkonu.

Jan Juřík, 2.A